35 min
Knolselderij prei soep met makreel
Dit heb je nodig
- 2 preien
- Neutrale olie
- 2 knoflookteen
- 400 gr. knolselderij
- 2 kruimige aardappel
- Paar takken tijm
- Bosje bieslook
- 75 ml witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- Zout en peper
- 170 gr. gerookte makreel
Aan de slag
- Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de prei zacht.
- Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en aardappel en snijd in blokjes.
- Doe de knoflook, knolselderij aardappel en tijm in de pan en bak 5 minuten mee.
- Blus af met de wijn en roer door. Schenk de bouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de meeste room toe en pureer de soep glad. Voeg eventueel een scheut water toe om de soep iets te verdunnen. Kruid met zout en peper.
- Schep de soep in kommen of borden en verdeel de geplukte makreel erover en druppel de rest van de room over de soep. Maak af met fijn gesneden bieslook.