35 min

Knolselderij prei soep met makreel

Dit heb je nodig

  • 2 preien
  • Neutrale olie
  • 2 knoflookteen
  • 400 gr. knolselderij
  • 2 kruimige aardappel
  • Paar takken tijm
  • Bosje bieslook
  • 75 ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • Zout en peper
  • 170 gr. gerookte makreel

Aan de slag

  1. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de prei zacht.
  2. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en aardappel en snijd in blokjes.
  3. Doe de knoflook, knolselderij aardappel en tijm in de pan en bak 5 minuten mee.
  4. Blus af met de wijn en roer door. Schenk de bouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de meeste room toe en pureer de soep glad. Voeg eventueel een scheut water toe om de soep iets te verdunnen. Kruid met zout en peper.
  6. Schep de soep in kommen of borden en verdeel de geplukte makreel erover en druppel de rest van de room over de soep. Maak af met fijn gesneden bieslook.