30 min
Gnocchi met gegrilde kip en citroen tijm botersaus
Dit heb je nodig
- 400 gr. gnocchi
- 300 gr. bimi
- Neutrale olijfolie
- 300 gr. cherrytrostomaten
- 125 gr. roomboter
- 125 gr crème fraiche
- 3 takken tijm
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 4 kippendijfilets
- Stuk parmezaanse kaas of pecorino
- Zout en peper
Aan de slag
- Verhit de grillpan en Bestrijk de bimi lichtjes met olijfolie en rooster beetgaar in de grillpan. Leg de tomaatjes erbij of rooster erna even los in de grillpan.
- Doe de roomboter in een steelpan. Zet het vuur heel laag. Ris de tijmblaadjes boven de pan. Kneus en pel de knoflook en voeg toe. Rasp de citroen boven de pan. Laat zachtjes trekken, totdat de boter licht bruin kleurt
- Haal na ongeveer 10 minuten van het vuur verwijder de tenen knoflook en klop de crème fraiche erdoorheen
- Breng een pan water met een goeie snuf zout aan de kook.
- Sla de kippendijfilets tussen slagersfolie of bakpapier wat platter met een vleeshamer. Bestrooi de kip met zout en peper en bestrijk met olie.
- Verhit de grillpan en rooster de kip in 4 tot 5 minuten per kant gaar.
- Halveer de citroen en leg de citroenhelften bij de kip in de pan.
- Voeg de gnocchi toe aan het kokende water. Wacht tot ze boven komen drijven. Kook dan nog 1 minuut en schep ze vervolgens uit de pan.
- Verwarm intussen de citroentijmbotersaus.
- Doe de gnocchi op de borden. Leg de gegrilde groenten erover.
- Snijd de kip in schuine plakken en leg op de gnocchi. Lepel de botersaus over het gerecht. Knijp wat citroensap erover van de gegrilde citroen. Maak of verse geraspte parmezaan.