20 min

Brabants stoofvlees

Bereiding circa 20 minuten + 2-4 uur stoven

Dit heb je nodig

  • 1kg doorregen runderriblappen
  • 3 eetlepels bloem
  • 30 gr. roomboter
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takken tijm
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 flesje bruin bier
  • Zout en peper

Aan de slag

  1. Snijd de riblappen eerst in lange repen en dan in kleine blokjes.
  2. Kruid het vlees met zout en peper en strooi er daarna wat bloem overheen.
  3. Zet een pan op hoog vuur en laat de boter smelten. Bak het vlees even kort goed bruin.
  4. Snipper de ui. Snijd het kontje van de peen af en snijd deze in kleine blokjes. De peen geeft een fijne zoetheid aan je stoof.
  5. Doe de gesneden peen samen met de gesnipperde ui bij het vlees in de pan. Voeg er ook nog wat verse tijm en een blaadje laurier aan toe.
  6. Hak de knoflook in niet al te fijne stukken en doe deze bij het vlees in de pan. Als alles goed aangebakken is, blus je het geheel af met bier en laat je het geheel voor minstens 2 maar kan tot 3,5 uur staan op laag vuur, met de deksel half op de pan.
  7. Strooi na een uur de gekruimelde ontbijtkoek over de stoof. Mocht de pan nu droog koken voeg een scheut water of runderboulion toe.

Serveer tip! Verse friet! En simpele groene salade.