25 min
Groene Shakshuka
Dit heb je nodig
- 1 bos bosuien
- 1 groene paprika’s
- 1 groene peper
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde chiliflakes
- Neutrale olie
- 2-3 tl baharat
- 1 halve kleine groene kool
- 400 g gewassen spinazie
- 1 bos dille en/of koriander
- 200 ml groentebouillon
- 100 gr. feta
- 4 eieren
- Zout en peper
Aan de slag
- Verwarm de oven vast voor 200 graden.
- Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de bosuien in ringen, houd wat groen achter voor garnering.
- Verhit een scheut olie en fruit het wit van de bosuien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan.
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn. Bak de peper mee. Voeg de baharat ook toe.
- Snijd de kool in dunne reepjes en doe bij de groenten in de pan. Voeg de spinazie en het groen van de bosui erbij. Bak tot de spinazie wat is geslonken.
- Snijd driekwart van de dille en/of koriander en schep door de groenten in de pan. Voeg de bouillon toe. Breng op smaak met zout. Dek af en laat de spinazie verder slinken.
- Snijd de overige kruiden. Breek de feta in stukken en schep door de groenten.
- Maak 4 kuiltjes en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met zout en peper. Zet de pan in de oven en wacht tot de eiren net gestold zijn maar van binnen nog zacht zijn en lopen.
- Bestrooi met iets baharat, de overige dille, koriander en chiliflakes.
Serveer tip: lekker met Turks brood erbij.